BREAKING NEWS Matthias Schoenaerts krijgt zware straf voor het rijden onder invloed van cocaïne
PMN
Matthias Schoenaerts krijgt zware straf voor het rijden onder invloed van cocaïne
Foto: Photonews

Matthias Schoenaerts (43) heeft een zware straf gekregen. De acteur werd betrapt op het rijden onder invloed van cocaïne.

Matthias Schoenaerts werd door de politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 4 maanden en 21 dagen. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen.

In het voorjaar van 2020 werd de acteur ‘s nachts door de Antwerpse politie aan de kant gezet. Matthias draaide met zijn auto een verboden richting in.

Hij moest ook een drugstest afleggen. Die bleek positief te zijn op cocaïne.

Het proces werd ingeleid in het voorjaar van 2021. Door de coronamaatregelen kon hij niet naar België terugkeren, waarna het proces werd uitgesteld naar 29 september.

De politierechter zei dat Matthias Schoenaerts dan zeker aanwezig moest zijn, helaas was dat niet het geval. Dit tot grote onvrede van de politierechter.

De acteur kreeg een rijverbod van 4 maanden voor het rijden onder invloed van cocaïne en ook nog eens 21 dagen voor het indraaien van een verboden richting.

Matthias moet ook een boete betalen van 400 euro betalen. Hij kreeg ook een boete van 2.000 euro met uitstel. Die moet hij niet betalen als hij de volgende drie jaar niet meer betrapt wordt op het rijden onder invloed.

Verder moet hij de vier proeven afleggen om zijn rijbewijs terug te krijgen. Het gaat zowel over de theoretische proeven als de praktische. Tot slot moet Matthias ook psychologische testen afleggen.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.