Matteo Simoni geschokt door wat hem overkomen is: "Wakker geworden in ziekenhuis"
PMN
Matteo Simoni geschokt door wat hem overkomen is: "Wakker geworden in ziekenhuis"
Foto: Photonews

Matteo Simoni zien we in de film ‘Zillion’. Hij speelt er de rol van Dennis Black Magic.  

Voor zijn rol moet Matteo Simoni het feestbeest in zichzelf naar boven halen. Het doet hem terugdenken aan een vreselijke periode in zijn leven.

Het was de periode tussen zijn 16de en 21ste. Matteo was vijftien jaar toen zijn oudere broer Rafaël overleed. Die mocht maar 21 jaar worden.

De dood van zijn broer was een harde klap voor Matteo. Hij trok als reactie op de dood van zijn broer het wilde nachtleven in en vergreep zich aan drank en drugs.

Het ging helemaal fout toen hij in de boiler room van Pukkelpop een fles cola in handen geduwd kreeg van iemand die hij niet zo goed kende. Hij dronk die helemaal leeg.

“Wat volgde, heb ik alleen van horen zeggen. Ik huppelde naar buiten, en daar begon ik naar de grond te duiken, als een torpedo richting denkbeeldige onderzeeërs”, weet Matteo nog in Het Nieuwsblad.

Zijn vrienden haalden hulp. ‘s Morgens werd hij wakker in het ziekenhuis.

Matteo zijn toenmalige vriendin Charlotte Timmers pikte hem daar op en bracht haar vriend meteen terug naar de weide want zijn broer moest er optreden. Toen hij een week later zelf zag hoe gedrogeerd hij was, herpakte de acteur zich. “Het was een echte eyeopener: ik móést mijn leven beteren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.