Mathias Sercu enorm geëmotioneerd door pakkende woorden van zoon Tore, die ongeneeslijk ziek is
COS
Mathias Sercu enorm geëmotioneerd door pakkende woorden van zoon Tore, die ongeneeslijk ziek is
Foto: Instagram @matsercu

Tore Sercu is 24 jaar en ongeneeslijk ziek. De zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu strijdt op zijn jonge leeftijd tegen twee kankers, waarvan hij niet meer zal genezen.

Tore Sercu was afgelopen weekend te horen in 'Touché' op Radio 1. "Ik geloof dat, wanneer mijn leven stopt, ik nooit bestaan ga hebben voor mij. Dat geeft een rust. Dat moment is geen probleem. Het moment net ervoor, daar heb ik iets meer angst voor", vertelt Tore.

"Het moment dat je beseft van 'ik ga sterven'. Daar heb ik net iets meer angst voor. Meer, omdat ik al ervaren heb hoe mijn brein gekke toeren op kan gaan of ik mezelf niet altijd kan inschatten. Ik ken mezelf niet, hè. Mensen zoeken zichzelf een heel leven lang en mijn leven zal korter zijn."

Wanneer Mathias de sterke woorden van zijn zoon te horen krijgt in 'De Zevende Dag' krijgt hij het moeilijk. "Het raakt mij om hem nu zo te zien", klinkt het. "Wat hij zegt, is heel schoon. We zijn allemaal zoekende mensen. Ik denk dat het een zegen is dat die kerel er zo naar kijkt."

"Ik kan als vader alleen maar denken: qua maturiteit ben ik gewoon voorbijgestoken door mijn zoon, die zo jong is. Om hem dat zo letterlijk te horen zeggen, dat is heftig. Het is zo heftig, maar het is ook waar. Ik vind het zo schoon dat die dat zegt, omdat het ook zo is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.