Martine Jonckheere barst in tranen uit na nieuws van dokter over kankerbehandeling
COS
Martine Jonckheere barst in tranen uit na nieuws van dokter over kankerbehandeling
Foto: Medialaan

Martine Jonckheere kreeg enkele weken geleden de diagnose borstkanker. Die kwam er in 2006 al een eerste keer met een borstamputatie tot gevolg.

Zestien jaar nadat Martine Jonckheere voor het eerst de diagnose borstkanker kreeg, werd de ziekte na een onderzoek opnieuw vastgesteld. Martine maakte meteen het drastische besluit om ook haar andere borst te laten amputeren.

De afgelopen weken was het bang afwachten voor Martine. Zou de borstamputatie alle kankercellen weggenomen hebben of zou ze een chemobehandeling moeten krijgen? Zopas kreeg Martine eindelijk het verlossende nieuws.

"Mijn gynaecologe Elke valt meteen met de deur in huis: 'Dat ziet er goed uit, mevrouw Jonckheere, dat wordt geen chemo.' Ik kijk naar Filip en laat mijn tranen de vrije loop", zegt Martine in haar column voor Het Laatste Nieuws.

"De ontlading op dit goede nieuws is zo groot, dat ook Elke en haar assistente Greet er stil van worden. Ik kan het nauwelijks geloven. Mijn wereld ziet er plots helemaal anders uit. Buiten is het grijs en somber, maar voor mij schijnt de zon", aldus Martine. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.