Marc Van Ranst windt er geen doekjes om: “Dan waren mensen al lang hun motivatie verloren”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Er kwam onlangs erg veel commentaar op het VRT-programma ‘Vrede Op Aarde’. In de chalet van dat programma werden geen mondmaskers gedragen.

En ook in andere praatprogramma’s is er vaak weinig sprake van mondmaskers. “Nochtans heb ik me daar nog nooit in gevaar gevoeld”, zegt viroloog Marc Van Ranst, die al vaak te gast was in de studio’s, in Dag Allemaal.

De viroloog heeft namelijk altijd zijn eigen CO2-metertje bij zich. De luchtkwaliteit die Marc in de VRT-studio’s meet is telkens dezelfde als de buitenlucht. “Of dat in de chalet van ‘Vrede Op Aarde’ ook haalbaar is, weet ik niet.”

Overdaad

De viroloog snapt wel dat er commentaar op komt. “Het is een fijne lijn die je moet bewandelen. Maar ik moet toch zeggen dat de zenders veelal hun verantwoordelijkheid nemen. ‘Familie’ en ‘Thuis’ werken bijvoorbeeld ook met een covid-coördinator.”

“Het kán dus zeker. En maar goed ook, je moet eens kunnen ontsnappen aan de actualiteit. Als er alleen maar infoprogramma’s op tv te zien waren … De mensen waren door die overdaad al lang hun motivatie verloren”, besluit de viroloog.