Marc Van Ranst verricht speurwerk na bedreigingen en heeft nieuws voor politie

door: PMN
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst is met de dood bedreigd. De doodsbedreigingen komen er nadat de viroloog betrokken raakte in een discussie op Twitter met Open VLD-politica Els Ampe.

Naar aanleiding van het relletje tussen Els Ampe en Marc Van Ranst sprak Q.A oorlogstaal aan het adres van de viroloog. "MVR is zelf geen politicus, tis ne halve gare ja... zou er ni van verschieten moest MVR 1 van dees dagen een mes in zijne boog krijgen... diene wilt iedereen kloten en vanaf hij het niet meer kan halen ist blok op sociale media. Prutsventje."

Marc Van Ranst diende de man van antwoord. "Oproepen tot en goedkeuren van geweldpleging en moord is strafbaar, de politiezone Arro Ieper lacht niet met zulke uitlatingen.”

Het Nieuwsblad meldt dat Marc Van Ranst daarna allicht zelf enig speurwerk verrichte. De viroloog zocht de naam van het twitterprofiel op via Google. Zo ontdekte hij een mogelijke link met Wervik.

Daarna bracht de viroloog de politie op de hoogte. Aan de lokale politie ontkent de man achter het Twitterprofiel dat hij uit die regio komt en betwist hij dat er sprake zou zijn van bedreigingen.

De politie stelde een proces-verbaal op. De hele zaak is nu in handen van het parket. Zij moeten beslissen of er al dan niet een onderzoek komt.