Marc Van Ranst trekt harde conclusie: “Daardoor liep het mis met mijn toenmalige vrouw"
PMN

Marc Van Ranst legt zich al bijna een jaar toe op het coronavirus. Hij moet ons land mee door deze verschrikkelijke crisis leiden.

“Ik haat kinderen, maar ze brengen wel veel op”, die ongelukkige uitspraak van Viktor Verhulst in het Nederlandse programma ‘Ranking The Stars’ leidde tot heftige reacties op sociale media. “Wereldvreemd”, “grootste en lompste kalf van België” en “kinderen haten is uzelf haten”, klonk het onder meer.

Pedagoge en gedragstherapeute Marijke Bisschop is ontstemd bij het horen van de uitspraak. “Wat een onnozelaar. Niet iedereen kiest voor kinderen, en dat vind ik soms zelfs verstandig. Ze beperken je vrijheid, je krijgt veel verantwoordelijkheid. Maar kinderen haten, dat doet niemand. Wat een arme man, dit is pijnlijk, platvloers.”

Excuses

Wat Bisschop vooral stoort bij dergelijke uitspraken, is het taalgebruik. “Er is een verschil tussen zeggen dat kinderen vervelend zijn en zeggen dat ze zich vervelend gedragen. Kinderen zijn geen ettertjes.”

Bisschop denkt dat het voor Viktor echter nog niet te laat is. “Ik denk dat hij al spijt heeft van zijn uitspraken. Ze waren jammer en dom, maar hij kan zich altijd excuseren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.