Marc Van Ranst schuift Erika Vlieghe naar voren: “Ik zou ervoor passen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst was in 2009, tijdens de varkensgriep, interministerieel griepcommissaris. Over een coronacommissaris wordt al enige tijd gesproken, maar vorderingen zijn er tot op heden niet.

Volgens Marc Van Ranst werd er in februari al over een coronacommissaris gesproken. Destijds zou de viroloog volmondig “ja” gezegd hebben, maar vandaag hoeft men hem die vraag niet meer te stellen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Tijdens de eerste maanden van een pandemie kan een brugfiguur ervoor zorgen dat je de bevolking meekrijgt, en tot het eind van de lockdown was dat ook het geval. Maar daarna ging de politiek zich moeien en raakte de eenheid van communicatie zoek”, zegt hij.

Opgebrand

“Sowieso raak je opgebrand als je maandenlang in het nieuws komt”, vindt de viroloog. “Met de huidige verzieking van het debat zou ik eerder passen voor zo’n functie.”

Volgens hem zijn er anderen die in aanmerking zouden kunnen komen. Zoals Erika Vlieghe, die ervaring heeft als ebolacommissaris. “Zij zou dat heel goed doen”, vindt Marc Van Ranst.