Marc Van Ranst duidelijk: "Dit gaat blijven"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Dit jaar moet het jaar worden dat we het coronavirus onder controle krijgen. We hebben nu immers meerdere vaccins ter beschikking.

“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat alle dingen gaan terugkomen. Wij gaan elke week take-out halen omdat ik wil dat de restaurants in de buurt blijven bestaan. Als we dat met z’n allen doen, blijft dat bestaan”, vertelt Marc Van Ranst aan Redactie24.

“2020 was het jaar van het virus, maar 2021 wordt het jaar van de hoop. We moeten dan terugkeren naar een normaal.”

“Sommige zaken zullen wel blijven. We zullen elkaar misschien nog wel handen geven, maar niet op vergaderingen routinematig. Telewerk zal meer kunnen gebeuren wanneer we ziek zijn, als we bijvoorbeeld een verkoudheid hebben en nog wel kunnen werken.” 

“Ook wanneer de kinderen ziek zijn, moet je die niet naar de grootouders brengen en dan kan telewerk een oplossing bieden. Online vergaderen zal voor sommige vergaderingen blijven, maar je kan dat niet voor alles doen.” 

“We kunnen onze woning beter organiseren. Bij de bouw van nieuwe woningen kunnen we voorzien dat er voor iedereen een apart hoekje is zodanig dat je elkaar niet hindert, zodat de mama bijvoorbeeld een vergadering kan doen terwijl de kinderen skypen met hun vrienden.”