Marc Van Ranst denkt aan fijne versoepeling: “Kijk er naar uit”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst hoopt zelf ook dat er snel versoepelingen komen. Dat blijkt uit een bericht dat hij deelde op zijn Facebook.

“We zijn hoopvol dat, indien we de huidige maatregelen op een verstandige manier blijven aanhouden, en waar en wanneer dat kan voorzichtig kunnen versoepelen, we een derde golf kunnen vermijden”, licht Marc Van Ranst toe. 

“Op die manier maken we de brug naar een periode met warmere temperaturen en een steeds hoger wordende vaccinatiegraad.”

De viroloog kijkt ook uit naar een versoepeling. “Wanneer het eindelijk mooi weer wordt, gaan we gemakkelijker activiteiten in de buitenlucht kunnen versoepelen. Ik kijk ernaar uit om terug een terrasje te kunnen doen!”

“Wat we nog kunnen verbeteren is de ventilatie binnenshuis (thuis, op school en op het werk), de mate waarin KMO’s thuiswerk aanmoedigen, en het installeren van verplichte hotelquarantaine van 10 dagen wanneer zowel residenten als niet-residenten uit risicolanden met gevaarlijke varianten komen (zoals men dat nu ook in het VK doet).”