Maarten Bosmans vanuit het ziekenhuis na amputatie twee tenen: "Een lichte troost in alle miserie"
COS
Maarten Bosmans vanuit het ziekenhuis na amputatie twee tenen: "Een lichte troost in alle miserie"
Foto: Photonews

Maarten Bosmans kennen we onder meer van zijn rollen in 'Familie', 'Thuis', 'Flikken' en 'Loslopend Wild'. De acteur werd recent opgenomen in het ziekenhuis.

Maarten Bosmans kreeg in Tsjechië, waar de acteur deeltijds woont en werkt, te maken met een ontstoken teen. Hij ging zo snel mogelijk naar de dokter en kreeg medicijnen. De acteur dacht dat het na een paar dagen opgelost zou zijn, maar intussen ligt hij nog steeds in een ziekenhuisbed. Nu in het Sint-Augustinus in Antwerpen.

Er moesten zelfs twee tenen geamputeerd worden. "De dokters hebben gezegd dat het iets kan zijn wat al jaren aansleept en ik nooit gevoeld heb, een slechtere toevoer van het bloed naar de teen toe en dan krijg je een trombose. En dan gaat het plots allemaal zeer snel", vertelt Maarten aan Radio2.

"Ik word hier supergoed verzorgd, da's echt ongelofelijk. Maar het woord amputatie wil niemand horen, ook al gaat het in mijn geval 'maar' over twee tenen. Ook in mijn vak: kan ik nog stappen, lopen of springen? Dat zou allemaal tot de mogelijkeheden behoren. Dat is ook al een lichte troost in alle miserie."

Mijn wonden worden op twee weken vacuüm getrokken. Dat zou het herstel moeten versnellen.

Voor de komende twee weken zit er een vacuümpomp op Maartens voet. "Dat schijnt een wondermiddel te zijn. Mijn wonden worden op twee weken vacuüm getrokken. Dat zou het herstel moeten versnellen." Vanuit Tsjechië kan Maarten op de steun van zijn gezin rekenen.

Maarten en echtgenote Zuzana besloten dat zij en hun jonge kindjes in Tsjechië zouden blijven. Dochter Amélie bezoekt haar vader elke dag. Iets waar hij zich enorm aan optrekt. "Da's echt fantastisch", besluit hij. We wensen Maarten een spoedig herstel toe!

Meer nieuws

Meer nieuws

.