Lotte Vanwezemael teleurgesteld na aangifte bij politie: "Ik zal blijven vechten!"
COS
Lotte Vanwezemael teleurgesteld na aangifte bij politie: "Ik zal blijven vechten!"
Foto: Photonews

Lotte Vanwezemael diende in 2020 klacht in tegen vijftig mannen van wie ze dickpics en seksueel getinte berichten ontving via sociale media. Er is nu een uitspraak gedaan.

"Het onderzoek heeft onvoldoende bewijzen naar voren gebracht om de verdachte(n) te kunnen vervolgen als dader van een misdrijf. Ik heb daarom beslist het dossier af te handelen zonder strafvervolging", staat te lezen in de brief die Lotte Vanwezemael dinsdag ontving.

"Bon. Ik heb mijn best gedaan om een voorbeeld te zijn voor elk slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Blijkbaar waren de berichten/foto's van 50 (soms duidelijk herkenbare) profielen niet genoeg om hier gevolg aan de geven", reageert Lotte terneergeslagen op het verdict.

Moedeloosheid

"Ik heb nu ook gevoeld wat zoveel andere slachtoffers hebben gevoeld. De angst om het politiekantoor binnen te stappen om je verhaal te doen en niet geloofd te worden. Gelukkig waren de agenten enorm vriendelijk en ondersteunend", benadrukt Lotte.

"Het gevoel dat al je moeite voor niets zal zijn, omdat er toch niets van zal komen omwille van het onderzoek en de strafwet", vervolgt de seksuologe. "De moedeloosheid dat dit probleem jammer genoeg zal blijven bestaan zolang hier niet ingegrepen wordt."

"Maar ook de kracht dat ik hiervoor zal blijven vechten en mijn stem ga blijven gebruiken om dit gedrag af te keuren", besluit Lotte Vanwezemael op Instagram Stories.

Meer nieuws

Meer nieuws

.