Lotte Vanwezemael kwaad na reacties op aangifte: "Het interesseert me niet!"
COS
Lotte Vanwezemael kwaad na reacties op aangifte: "Het interesseert me niet!"
Foto: Play4

Lotte Vanwezemael stapte in 2020 naar de politie met een dossier van vijftig dickpics en seksueel getinte berichten. Deze week leek het alsof de hele zaak geseponeerd werd.

Het lijkt er nu op dat niet alle vijftig, maar één van de klachten werd geseponeerd. Dat kreeg Lotte Vanwezemael woensdag te horen. De seksuologe merkt wel dat er wat in gang gezet is. "Daar ben ik alleen maar blij om, dat mijn stem toch gehoord wordt en dat andere mensen die dit meemaken gewoon kan helpen", zegt Lotte bij MNM.

Lotte kreeg veel steun, maar ook veel negatieve reacties. "Hoe de maatschappij hierop reageert, dat maakt me vooral heel kwaad. Ik kreeg reacties dat ik het voor het geld zou doen, maar dat interesseert me niet. 'Ze doet het voor de aandacht', ja aandacht voor andere mensen en voor het probleem, maar niet voor mezelf."

"Ik ben ook pas naar de politie gestapt, omdat mijn collega's aanraadden om dat te doen, omdat ik er in de show (De Cooke & Verhulst Show, red.) met James Cooke over had gepraat", legt ze uit. "Ik schoof dat zelf ook gewoon altijd aan de kant en begon dat normaal te vinden, terwijl het absoluut totaal niet normaal is."

Lotte raapte dus al haar moed bijeen om naar de politie te stappen. "Ik dacht: ik ben sterk genoeg, ik heb nu een stem en laat ik die nu gebruiken om verandering hierin brengen. Misschien wordt er niet echt iets mee gedaan, maar laat die cijfers van dat soort klachten maar naar boven gaan, zodat justitie beseft dat ze moeten ingrijpen."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.