Lien Van de Kelder kwaad: “Fijn stof dat door coronamaatregel recht in longen van kleuters komt”
PMN
Lien Van de Kelder kwaad: “Fijn stof dat door coronamaatregel recht in longen van kleuters komt”
Foto: Medialaan

Lien Van de Kelder is razend op vervoersmaatschappij ‘De Lijn’ in Antwerpen. Samen met kinderen van de lagere school voert ze protest.

“Hoe kan het dat een openbare vervoersmaatschappij als De Lijn vergunningvoorwaarden zomaar naast zich neer kan leggen, nu enkele maanden zelfs zonder vergunning -dus illegaal - een zonevreemd bedrijf mag uitbaten?”, vraagt Lien Van de Kelder zich luidop af op haar Instagram.

“En ondanks dat alles tòch een nieuwe vergunning dreigt te krijgen om nog langer midden in een woonwijk met vele gezinnen en 6 scholen te zitten met haar parking en onderhoudscentrum dat al jaren zorgt voor 500 bussen per dag.” 

“Vreselijke luchtverontreiniging, heel gevaarlijke verkeerssituaties, scheuren in de huizen, hels lawaai zodat de juffen moeten stoppen met praten als er een bus voorbij rijdt.. fijn stof en andere uitstoot dat door de open ramen (dankzij corona) recht in de longen van de jongste kleuters geblazen wordt.. (kinderafdeling van het UZA maakt in mei 2021 de resultaten bekend).” 

“De Stad heeft die site in december gekocht om een leefbaarheidsproject voor een buurt te voorzien waar nu geen groen is: een nieuwe woonzone met groen en aansluiting op de nieuwe groene long die loopt van de huidige busstelplaats tot Borgerhout. Dat wordt nu allemaal - nog maar eens - op de lange baan geschoven.” 

"Waarom moeten wij als burgers dit aankaarten?"

“Dit zijn allemaal overheden en een overheidsbedrijf die er al decennia lang niet in slagen een zonevreemd overheidsbedrijf uit een woonbuurt te krijgen en het welzijn van de burgers voorop te stellen. Bovendien moet De Lijn àlle Vlaamse stadskernen tegen 2025 emissievrij bedienen, dit lukt nooit als deze stelplaats niet nu verhuist naar een parking waar bussen elektrisch kunnen worden opgeladen.” 

“Tot daar dus die ambitie voor Antwerpen? Alstublieft, de burgers vragen een daadkrachtige overheid met een plan, die haar vervoersmaatschappij dwingt tot het volgen van vergunningsregels zoals ze dat van iedereen vraagt, en terecht.” 

“Waarom moeten wij als burgers dit aankaarten? Waar is de vergunningsverlenende overheid? Waarom stonden de burgers daar alleen gisteren, op de eerste dag dat de busstelplaats daar illegaal was?”
 

https://www.instagram.com/p/CK9wN76ngqg/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.