Lena, vriendin van Herman Brusselmans, in shock door wat ze ziet na geboorte Roman
COS
Lena, vriendin van Herman Brusselmans, in shock door wat ze ziet na geboorte Roman
Foto: Photonews

Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena zijn zes maanden geleden voor het eerst ouders geworden. Zoontje Roman Brusselmans werd geboren in februari.

Herman Brusselmans en Lena zijn heel blij met de komst van hun zoontje, maar Lena moet wel toegeven dat ze het zich allemaal leuker had voorgesteld. Van de veertien baby-shifts per week doet Herman er maar twee, terwijl Lena ook alle nachten voor haar rekening neemt.

"De taakverdeling zorgt weleens voor pittige discussies. Maar Lena mag niet vergeten dat ik uit een tijd kom dat moeders nog fulltime met de kinderen bezig waren", merkt Herman op in Story. Iets wat Lena niet wil accepteren.

"Wat me ontzettend is opgevallen, is hoe sterk seksisme nog verweven is met het ouderschap. Zeker in België. De consulent van Kind & Gezin was de hele tijd tegen mij bezig. Hallo, we zijn wel met z'n tweeën!", zegt Lena in Story.

"Herman was ook de enige man op de prenatale cursus. Wij vrouwen worden opgevoed om alle zorgtaken op ons te nemen, terwijl ik ook nog 101 andere dingen wil doen. Dat zorgt voor wat strijd tussen ons", geeft Lena toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.