Leen Dendievel woedend op VRT-journalist na grove fout: “Dat is not done!”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

In ‘De Zevende Dag’ ging het zondag onder meer over de uitspraken van het Vaticaan over homoseksualiteit. Lieven Verstraete sloeg de bal even mis.

In de studio waren ook de Antwerpse bisschop Johan Bonny en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter aanwezig. De minister is een transgendervrouw.

Lieven vroeg naar de mening van Petra De Sutter over de recente uitspraken van het Vaticaan en gebruikte in zijn vraag ook de deadname (geboortenaam van een transpersoon, red.) van Petra De Sutter. Zelf ging ze er niet op in.

Afgesloten hoofdstuk

Voormalig ‘Thuis’-actrice Leen Dendievel is niet te spreken over de “grove fout foor Lieven Verstraete”. “Even de ‘deadname’ van Petra De Sutter in een vraagstelling steken ... Zeker een journalist zou moeten weten dat dit NOT DONE is”, schrijft Leen op Instagram Stories.

VRT laat aan HLN weten dat de kwestie al uitgeklaard is. “Na de uitzending hebben Lieven en de minister alles uitgepraat. Lieven besefte dat hij in fout was en wilde dat onmiddellijk rechtzetten. Voor beiden is het hoofdstuk afgesloten”, aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Leen Dendievel haalt uit naar Lieven Verstraete
Afbeelding bron: Instagram @leendendievel
Petra De Sutter en Johan Bonny in 'De Zevende Dag'
Afbeelding bron: De Zevende Dag
Petra De Sutter in 'De Zevende Dag'
Afbeelding bron: De Zevende Dag