Leen Dendievel kampt net als Jens Dendoncker ook met angstaanvallen: “Dacht dat ik zou sterven”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Jens Dendoncker heeft zich laten opnemen in een psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. De komiek heeft last van angstaanvallen.

Mensen die kampen met angstaanvallen gaan vaak door een hel. Dat kan actrice Leen Dendievel getuigen in Het Nieuwsblad.

Leen heeft veel angst voor de dood. “Het beklemmende gevoel nam gewoon mijn hele ­leven over. Anderhalf jaar lang was de angst er voortdurend.” 

“Vaak sluimerend, maar daarom niet minder verwoestend. Gekweld ­worden door angst vreet op den duur al je energie op.” 

“Op bepaalde momenten wist ik met mezelf geen blijf meer. Ik ging zelfs mee naar de repetities van mijn man ( zanger Udo, nvdr.) omdat ik bang was voor wat er met mij zou gebeuren.”

“Probeer u even uw meest zenuwachtige moment ooit voor de geest te halen: droge mond, ademtekort, hartkloppingen, druk op je borst, niet helder meer kunnen denken, een ijl hoofd.” 

"Zo heftig dat ik op de spoed belandde"

“Vermenigvuldig dat met duizend en bovendien weet je niet waaróm dat je overkomt. In dergelijke paniekmomenten ging het er soms zo heftig aan toe dat ik op de spoed belandde.” 

“Hyperventilatie, zo klonk het daar dan. Tot ik tijdens onze ­vakantie op Ibiza ook op de urgentie-afdeling terechtkwam. Daar zei een dokter me voor het eerst waar het op stond: U heeft last van angstaanvallen.”

“Toen pas kon ik aan het probleem beginnen te werken. Via psychologen, maar ook door er een boek over te schrijven ( Asem, nvdr.) en zo antwoorden te zoeken.”