Last van wagenziekte? Deze natuurlijke middelen helpen tegen misselijkheid
COS
Last van wagenziekte? Deze natuurlijke middelen helpen tegen misselijkheid
Foto: Pixabay

Heb je deze zomer nog een vakantie met de auto voor de boeg? Wagenziekte kan zo'n reis veel lastiger maken dan nodig. Met enkele handige tips proberen wij je te helpen.

Er zijn een heleboel tips om te voorkomen dat je wagenziek wordt. Sommige tips werken voor de ene persoon wel, terwijl ze voor iemand anders misschien een tegenovergesteld effect hebben.

Om te beginnen zou je - als dat mogelijk is - zelf kunnen opteren om te rijden. Daarnaast kan het helpen om in de rijrichting naar een punt in de verte te kijken. Zorg ook voor frisse lucht. Dat kan misselijkheid voorkomen.

Ook eten en drinken zouden een handje kunnen helpen. Vermijd best zware of vette maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor een stuk fruit als een appel of banaan. Water of koolzuurhoudende drankjes kunnen je misselijkheid ook verminderen. Alcohol en caffeïne kunnen de symptomen dan weer verergeren.

Er zijn ook natuurlijke middelen die je wagenziekte kunnen verlichten of wegnemen. Enerzijds zou gember misselijkheid kunnen verminderen. Neem het best zo'n 30 minuten voor vertrek in een drankje of capsule. Ook pepermunt zou kunnen helpen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.