Kürt Rogiers heeft slecht geslapen: “Ik ga haar ontmoeten”
PMN
Kürt Rogiers heeft slecht geslapen: “Ik ga haar ontmoeten”
Foto: Photonews

Kürt Rogiers heeft Danira Boukhriss ontmoet. Het was de eerste keer dat hij de gast was in ‘Vandaag’.

In november 2018 werd aangekondigd dat Phara de Aguirre in januari en februari de presentatie van De afspraak zou overnemen, zodat vaste presentator Bart Schols even kon uitblazen. Uiteindelijk verdween hij begin december al van het scherm, zonder uitleg. In De morgen heeft Schols verteld wat er gebeurd is, in de hoop dat het anderen zal helpen.

“Er is vorig jaar op persoonlijk vlak heel wat gebeurd”, aldus Schols. “Ik heb gekwetst, ben gekwetst en heb nog eens harder gekwetst. Het uitvallen in december was het eindpunt van iets wat al langer aan de gang was. Ik denk dat mijn draagkracht best groot is, maar toen was de limiet bereikt van wat ik aankan.” De presentator werd in die moeilijke periode opgevangen door vrienden. “Het was heftig. Een paar goeie vrienden hebben mij toen beurtelings bij hen thuis opgevangen. Op een gegeven moment zei ik tegen één van hen: Rij nu met mij naar de spoed, want dit gaat echt niet meer. Ik werd overmand door angst. We zijn uiteindelijk bij hem thuis gebleven, maar ik was heel blij dat hij dag en nacht dicht in mijn buurt was.”

Dankzij de juiste medicatie en de hulp van een psychiater voelt Schols zich vandaag weer beter. “Ik ben met mezelf aan de slag gegaan”, zegt hij. “Geestelijke gezondheidszorg zit nog altijd in de hoek van schaamte. Terwijl ik zou willen roepen: als je zit waar ik gezeten heb, ga dan in behandeling. Ik weet dat het een cliché is, maar voor een gebroken been heb je ook een arts nodig. Waarom dan niet als er iets mis is met je kop?”

Meer nieuws

Meer nieuws

.