Kobe Ilsen en Sara Vermassen geven belangrijke update over hun zoontje Magnus (1) na ernstige darmklachten
PMN
Kobe Ilsen en Sara Vermassen geven belangrijke update over hun zoontje Magnus (1) na ernstige darmklachten
Foto: Instagram@saravermassen

Kobe Ilsen en Sara Vermassen maken zich al een tijdje zorgen over hun zoontje Magnus. Die is nu zestien maanden oud.

Magnus werd al snel na zijn geboorte opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Na vele onderzoeken dachten de dokters dat hij de ziekte van Hirschsprung had.

Dat is een aangeboren aandoening waarbij de darm de ontlasting niet richting de anus kan bewegen. Als gevolg daarvan kan er geen ontlasting zijn en stopt alles zich op.

De ziekte van Hirschsprung komt voor bij 1 op de 5.000 kinderen. Magnus werd niet geopereerd.

Moeder Sara en papa Kobe beslisten om hun zoontje een speciaal dieet te laten volgen. Ze gaven hem ook aangepaste moedermelk en gingen met hun zoontje naar een osteopaat.
(Lees verder onder de foto)

Je ziet gewoon dat hij nu veel gelukkiger is. We moeten geen lavementen meer zetten en dat is echt een verademing voor Magnus. Het is een heerlijk ventje, eentje met veel pit

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Magnus is sinds een half jaar weer helemaal oké.

Hij eet goed en ook zijn darmen werken perfect. “De eerste keer een vuile pamper was een groot feest”, reageert Sara in Het Laatste Nieuws.

“Je ziet gewoon dat hij nu veel gelukkiger is. We moeten geen lavementen meer zetten en dat is echt een verademing voor Magnus. Het is een heerlijk ventje, eentje met veel pit.”

Zo komt er voor Kobe en Sara ook een einde om voortdurend van het ene ziekenhuis naar het andere te moeten. “Het was een lange zoektocht, met veel slapeloze nachten”, besluit Sara.

Meer nieuws

Meer nieuws

.