Karen Damen compleet in shock: "Mijn hart is in duizend stukken gebroken"
COS
Karen Damen compleet in shock: "Mijn hart is in duizend stukken gebroken"
Foto: GoPlay

Op sociale media gingen donderdag filmpjes viraal waarop jongeren vernederd en geslagen worden. De feiten speelden zich (afzonderlijk van elkaar) af in Zelzate.

Op beelden is te zien hoe een jongen aan een sporthal door een groepje jongeren geslagen en vernederd wordt. Andere beelden tonen een meisje dat aan een busstation op de grond wordt gegooid en hardhandig aangepakt wordt. Ook vanuit Antwerpen zijn dergelijke beelden gedeeld.

Donderdagmiddag sprak Niels Destadsbader zich met een bericht op Instagram Stories al uit over de schokkende beelden. "Walgelijk. Gewoon walgelijk", klonk het. "Ik mag hopen dat de bevoegde instanties hier zeer gepast op reageren door streng op te treden, alsook de ouders van de daders."

Ik kan niet geloven dat jongeren elkaar zo kunnen vernederen, zo kunnen traumatiseren.

Donderdagavond moest ook Karen Damen wat kwijt. "Lieve mensen, ik heb vandaag de filmpjes van het zinloze geweld in Zelzate gezien en ik moet zeggen, ik ben daarvan in shock. Ik ben daar fysiek onwel van. Ik heb buikpijn. Ik ben daar echt misselijk van. Mijn hart is in duizend stukken gebroken."

"Ik kan niet geloven dat jongeren elkaar zo kunnen vernederen, zo kunnen traumatiseren",zegt Karen aangeslagen. "Ik weet dat dit filmpje niets zal oplossen, maar ik kon niet anders dan met jullie delen hoeveel zeer mij het doet om dat te zien. Het zal je kind maar zijn."

"Misschien is dit een oproep aan iedereen: zorg er mee voor dat dit nooit meer kan gebeuren. Dit moet echt stoppen. Doe het niet, wees gewoon lief voor elkaar, alsjeblieft", aldus Karen Damen. De lokale politie kreeg verschillende klachten binnen en is een onderzoek gestart.

Karen Damen reageert op schokkende beelden
Instagram @karendamen

Meer nieuws

Meer nieuws

.