Karen Damen bijt van zich af: "Daar willen wij niet aan meedoen"
COS
Karen Damen bijt van zich af: "Daar willen wij niet aan meedoen"
Foto: GoPlay

Karen Damen zal voor altijd bekend staan als een van de originele meisjes van K3. Sinds een tijdje kennen we haar ook als 'Familie'-actrice én modeontwerpster.

Karen Damen richtte vorig jaar samen met zus Kirsten het modemerk 'Kristina Knitwear' op. Kirsten neemt het creatieve op zich en ontwerpt de truien, Karen zorgt voor het bereik en zorgt er vooral ook voor dat de grote droom van haar zus in vervulling gaat.

Bij 'De Tafel van Vier' ging het onder meer over de relatief hoge prijs van de truien. "Ik weet dat er veel kritiek is gekomen op de prijs van die truien. Mensen zeggen: 'Het is duur'. En dan weet ik dat jij...", zegt Gert Verhulst. "Flipt", vult Karen aan.

"Waarom is dat duur? Omdat alles in België gemaakt wordt. Je bent afhankelijk van Belgische lonen en wetgeving. Dus dat is heel normaal", zegt Karen. De zusjes Damen werken met twee fabrikanten in België. "Waardoor dat dat dus allemaal niet de goedkoopste truien zijn."

In grote ketens kan je misschien voor 50 euro een trui op de kop tikken. "Maar die moet je dan waarschijnlijk na één seizoen weggooien, omdat ze uit elkaar valt. En die zijn ook door kinderhandjes gemaakt in Bangladesh. En daar wilden wij niet aan meedoen", besluit Karen Damen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.