Over 2020 Joke Van de Velde maakt zich bedenking: "Hopelijk zijn we dat niet verleerd na coronavirus"
PMN

Het einde van 2020 is in écht zicht. Samen met enkele bekende Vlamingen kijken we terug op dit toch wel historische jaar én richten we de blik op de toekomst. Op deze laatste dag van het jaar is het de beurt aan Joke Van de Velde.

"Ik heb geleerd om me in te houden, maar alleen op een podium voel ik me echt op mijn gemak. Mijn ex-vriendin Selina speelde bij mij in het orkest, en gaf muziektherapie aan invalide kinderen. Zij was de eerste die zei: 'ik denk dat je een autist bent'. Uit tests jaren later bleek dat ik een lichte vorm van ASS (autismespectrumstoornis) heb, en ADD (Attention Deficit Disorder, een aandachtstekortstoornis). Bovendien bleek dat mijn reactiesnelheid op visuele en auditieve prikkels abnormaal hoog ligt. Ik ben té prikkelgevoelig. Daardoor ben ik altijd extreem alert, als een bang hertje”, vertelt Helmut Lotti.

"Sinds die diagnose is er veel op zijn plaats gevallen en kan ik er beter mee omgaan. Om die reden ga ik straks ook maar beter van Facebook af, bijvoorbeeld. Ik kan het niet laten om me te mengen in discussies, en dan word ik heel sarcastisch. Wat ik grappend bedoel, wordt soms fout begrepen. Ik hou enkel nog mijn publiek profiel als artiest, maar als ik me nog in Facebook-discussies meng, dan zal het via een schuilnaam zijn”, lacht de zanger.

Meer nieuws

Meer nieuws

.