Je huis beveiligen wanneer je op vakantie bent? 'Maak deze fout zeker niet'
COS
Je huis beveiligen wanneer je op vakantie bent? 'Maak deze fout zeker niet'
Foto: Pexels

Voor veel mensen is de vakantie al achter de rug, anderen kunnen nog uitkijken naar een weekje of twee in het buitenland.

Wanneer we op vakantie gaan, willen we onze woning natuurlijk zo veilig mogelijk achterlaten. Inbrekers hebben tegenwoordig heel wat truucjes om na te gaan of bewoners voor lange tijd op vakantie zijn. Let bijvoorbeeld op voor tandenstokers tussen de deur.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis te beveiligen terwijl je op vakantie bent. Risco Group verzammelde de belangrijkste tips. Een dure optie is om te investeren in een beveiligingssysteem met een alarm en camera's. Zo kan je op afstand zien wat er in je huis gebeurt.

Laten uitschijnen dat het huis bewoond is, kan ook op verschillende manier. Zo kan je timers installeren op verlichting om de indruk te geven dat er iemand thuis is. Hetzelfde kan je doen met je televisie. Wat zeker af te raden is, is om je vertrek aan te kondigen op sociale media. 

Een helpende hand inschakelen is ook belangrijk. Laat je post niet opstapelen, maar laat een familielid of buur je post binnen binnen leggen. Als je buurman een auto heeft, kan je vragen die op je oprit te parkeren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.