Jan Verheyen: “Onverantwoord dat je zoiets doet met de carrière van Bart De Pauw"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het proces van Bart De Pauw is er één dat door iedereen op de voet gevolgd zal worden. De tv-presentator is aangeklaagd door negen dames.

Ondanks alles wat er gebeurd is blijft Jan Verheyen een vriend van Bart De Pauw. “Op mijn sets heb ik nooit iets gezien, heb ik ook nooit klachten gekregen”, reageert de regisseur in Het Laatste Nieuws. 

“Uiteraard was ik er niet bij op al die andere sets, en daar kan en wil ik me dus niet over uitspreken. Het is perfect mogelijk dat wat voor een aantal van die vrouwen werd aangevoeld als grensoverschrijdend zo niet is aangevoeld door Bart, dat hij zich daar helemaal niet bewust van was."

"Ik weet dat je niet over één nacht ijs kan gaan, maar eigenlijk is het onverantwoord dat je de carrière van iemand - en laten we wel wezen, niet zomaar iemand - kaltstellt terwijl de rechtbank nog aan zijn werk moet beginnen. In een beschaafde maatschappij zou dat niet mogen.”

"Bart is een vriend en blijft een vriend, wat niet wegneemt dat ik het hier met hem al heb over gehad", gaat Jen verder. "Hij weet wel ongeveer wat ik erover denk. Maar vriendschap is voor mij toch zo'n beetje als een huwelijk: je moet er zijn in goede en kwade dagen."