Jan Verheyen heeft er geen goed oog in: Regisseur bezorgd om goede vriend Bart De Pauw na zware klap
COS
Jan Verheyen heeft er geen goed oog in: Regisseur bezorgd om goede vriend Bart De Pauw na zware klap
Foto: Photonews

Bart De Pauw heeft zijn rechtszaak tegen de VRT verloren. Hij eiste een schadevergoeding van 13 miljoen euro, maar moet nu zelf één symbolische euro aan de openbare omroep betalen.

Bart De Pauw werd in 2017 ontslagen na klachten van grensoverschrijdend gedrag tegenover verschillende vrouwen. De programmamaker eiste 13 miljoen euro, het bedrag dat hij beweerde te zijn misgelopen de afgelopen vijf jaar.

Dat de rechter nu een uitspraak in zijn nadeel heeft gedaan, is hard aangekomen. Dat weet goede vriend Jan Verheyen. "Voor hen is dit natuurlijk een nieuwe zware klap", zegt de regisseur in Dag Allemaal.

Volgens Jan heeft de familie De Pauw het mentaal enorm moeilijk. "Het gaat maar door, hé, die zaak blijft hun leven bepalen." De recente rechtszaak zou nog weleens een staartje kunnen krijgen.

"De VRT zou nu een schadevergoeding van Bart kunnen eisen, wat hem en zijn gezin als een fameus zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. Ik kijk bezorgd uit naar wat de openbare omroep daarmee gaat doen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.