Jacques Vermeire klapt uit de biecht over ruzie met bekende Vlaming
COS
Jacques Vermeire klapt uit de biecht over ruzie met bekende Vlaming
Foto: Photonews

Jacques Vermeire staat dit najaar weer op het podium. Hij slaat opnieuw de handen in elkaar met Luc Verschueren.

Tussen 1989 en 1995 stonden Jacques Vermeire en Luc Verschueren voor het eerst samen op het podium in hun 'Zaalshows'. Met 1.150 voorstellingen lokten ze meer dan 550.000 bezoekers. Bijna dertig jaar na de laatste voorstelling staan Jacques en Luc er opnieuw. 

'Zaalshow 2.0' gaat op 28 oktober in première in Capitole Gent. Daarna touren Jacques en Luc verder doorheen Vlaanderen. Al veertig jaar kennen Jacques en Luc elkaar. Intussen is het wel al 25 jaar geleden dat ze nog eens samenwerkten. 

"Het is gelopen zoals het is gelopen. Mochten we blijven doorwerken zijn, dan stonden we hier vandaag misschien niet", bedenkt Jacques zich in Primo. Zo'n 25 jaar geleden liep het fout tussen Jacques en Luc. "Een meningsverschil. Zo simpel is het."

"Luc zag het anders dan ik. Maar dat mag, hè", zegt Jacques. "We waren allebei te fier om als eerste de telefoon te nemen en te bellen naar de ander, maar toen ik 'Kroost' en 'Helden ven de Lach' op tv deed, heeft Luc zich altijd zeer positief over mij uitgelaten in de pers."

"Alles op straat gooien, heeft geen zin. Hetgeen ons is overkomen, was puur privé", zegt Luc. "Ik heb geen broers of zussen, maar Luc is zo'n beetje mijn broer. En broers maken al eens ruzie. Wij kunnen alles tegen elkaar zeggen. Soms valt dat goed, en soms valt dat niet goed."

Meer nieuws

Meer nieuws

.