Foto: Unsplash
Het mosselseizoen is sinds kort weer echt begonnen. Op restaurant of gewoon thuis, niets lekkerder dan een pot mosselen met frietjes.
Het is een misvatting dat het mosselseizoen pas van start gaat wanneer er een 'r' in de maand zit. Het mosselseizoen loopt namelijk van juli tot april van het volgende jaar.
Het is fijn om mosselen op restaurant te eten, maar ze thuis zelf bereiden is best eenvoudig. Alleen is het dan belangrijk dat je goed controleert of de mosselen wel goed zijn.
Hoe doe je dat? Volgens MAX Vandaag is daar een heel eenvoudig trucje voor. Om te controleren of ze goed zijn, houd je de mosselen onder de koude kraan. Sluiten ze, dan zijn ze goed.
Mosselen die niet sluiten, moeten weggegooid worden. Net als gebroken of beschadigde mosselen en mosselen die helemaal open staan.
Als je twijfelt of een mossel goed is, omdat hij niet helemaal sluit, tik de bolle kant dan tegen het aanrecht. Een goede mossel zal dan alsnog sluiten.