Het gaat volledig fout voor viroloog Steven Van Gucht: "Getwijfeld om naar spoed te gaan"

door: COS
Steven Van Gucht in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: GoPlay

Steven Van Gucht zagen we tijdens de coronapandemie bijna dagelijks op televisie. Hij kwam als woordvoerder van Sciensano geregeld voorbij.

Steven Van Gucht beleefde meer dan twee enorm drukke jaren. In Het Laatste Nieuws geeft hij toe dat hij er erg van geniet om tegenwoordig op te staan en geen enkele gemiste oproep te hebben.

Hij heeft ook weer wat meer vrije tijd. Al liep het daarmee recent even fout. "Thuis heb ik een vrij grote tuin van 2.400 vierkante meter. Normaal gezien snoei ik alle bomen zelf, maar dit jaar is het anders gelopen", zegt Steven Van Gucht.

"Tijdens de coronacrisis heb ik twee jaar lang alles laten schieten, want ik had geen tijd. Toen ik enkele weken geleden aan het snoeien was, kon mijn klein boomzaagje het niet meer aan en heb ik ermee in mijn knie gezeten."

"Ik heb hard getwijfeld of ik naar de spoed moest gaan, maar het is ondertussen vanzelf geheeld. Uiteindelijk heb ik dan maar een tuinman laten komen. Die doet dat sowieso sneller en beter", aldus Steven Van Gucht.