Reactie Herman Brusselmans reageert op prinses Amalia-rel: “Ze zijn verzuurd”
COS
Herman Brusselmans reageert op prinses Amalia-rel: “Ze zijn verzuurd”
Foto: Photonews

Herman Brusselmans kwam onlangs in een mediastorm terecht na scherpe uitspraken over prinses Amalia. In ‘Gert Late Night’ reageert de schrijver op de hetze.

Onlangs ontstond er een rel in Nederland nadat Herman Brusselmans in zijn column scherpe uitspraken had gedaan over prinses Amalia en in het bijzonder haar boezem. “Bij Amalia had ik gezegd dat ze een serieus bos hout voor de deur had. Meer was het niet”, vertelde Herman in ‘Gert Late Night’. “Voor mij als schrijver is het interessant om mensen de grond in te boren.”

Dat hij had kunnen weten dat er reactie zou komen trok Herman zich niet aan. “De mensen die ik heb behandeld waren allemaal mensen die een podium hebben en me zouden kunnen terugpakken. Dat zorgt voor polemiek en dat vind ik leuk.”

“Nederland is altijd een progressief land geweest, maar tegenwoordig ligt het er moeilijk om iemand aan te pakken”, vindt Herman. “Het probleem is dat de mensen op de een of andere manier verzuurd zijn en dan denken dat alles wat ik zeg ook gemeend is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.