Heel onaangenaam nieuws voor Sarah Puttemans: 'Op de vingers getikt'
COS
Heel onaangenaam nieuws voor Sarah Puttemans: 'Op de vingers getikt'
Foto: Instagram @sarahputtemans

Sarah Puttemans kennen we als vriendin van Viktor Verhulst. Sarah is aan de slag als influencer en vlogger. Ze heeft heel wat volgers op Instagram en TikTok.

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft vorig jaar duizenden accounts op sociale media als Instagram en TikTok gecontroleerd. Uit het jaarverslag dat HLN kon inkijken, blijken drie influencers een sanctie te hebben gekregen van de VRM.

Influencers moeten sinds vorig jaar beter aangeven welke posts gesponsord zijn. Ze moeten zich aan strengere regels houden. Zo moeten ze duidelijk aangeven wanneer ze geld of producten krijgen voor een post met de aanduiding 'advertentie'.

Maximiliaan Verheyen, Steffi Mercie en Sarah Puttemans werden op de vingers getikt. Bij Sarah werden vierenveertig video's gecontroleerd. Volgens HLN werden acht inbreuken vastgesteld. Commerciële boodschappen werden niet of onvoldoende duidelijk aangegeven.

Boetes werden er niet uitgedeeld, maar Maximiliaan, Steffi en Sarah kregen wel een waarschuwing. De VRM onderstreept dat zij voor die waarschuwing "al uitvoerig geïnformeerd werden". Sarah en co zullen dit jaar moeten opletten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.