Heel moeilijk voor kinderen Maaike Cafmeyer tijdens zaak-Bart De Pauw: "Maakte het nog erger"
COS
Heel moeilijk voor kinderen Maaike Cafmeyer tijdens zaak-Bart De Pauw: "Maakte het nog erger"
Foto: Photonews

Maaike Cafmeyer was een van de vrouwen die in de rechtszaak tegen Bart De Pauw getuigde over grensoverschrijdend gedrag. De programmamaker werd veroordeeld voor belaging en elektronische overlast.

Maaike Cafmeyer werd doorheen het proces gesteund door haar partner Frans Grapperhaus. In Humo reageert de professionele cellist voor het eerst op de zaak-Bart De Pauw. Zo vertelt hij dat het een bewuste keuze was om zich op de achtergrond te houden.

"Voor mij is mijn cello een tool om muziek te maken. Voor sommigen is de relatie met anderen een tool om macht te vergaren. Dat is een lelijk spel", zegt Frans in Humo. Haatberichten die af en toe binnen sijpelden, waren bovendien niet prettig om te lezen.

Ook voor Martha en Bess, de kinderen van Maaike en Frans, was het geen gemakkelijke periode. "Ze zijn er buitengewoon verstandig mee omgegaan. Het was soms moeilijk, natuurlijk", zegt Frans in het weekblad.

"Je moeder verdrietig zien, dat is op zich al rampzalig voor een kind. Maar in hun geval wisten de kinderen op school dan ook nog eens precies wat er aan de hand was. Erger nog: ze hoorden wat er aan de hand was via een verhaal dat door de media werd bepaald."

Meer nieuws

Meer nieuws

.