Heeft Peter Van de Veire al nieuwe plannen? Hij vertelt het zelf

door: WVDS
Peter Van de Veire en Julie Van den Steen
Afbeelding bron: MNM

Over de jaren heen kreeg Peter het gezelschap in de ochtend van heel wat andere MNM-dj’s: Lieselot Ooms en Gunther Tiré, Eva Daeleman, Nasrien Cnops, Julie Van den Steen, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave.

We vroegen hem of hij een favoriet heeft. “Dat is een heel slechte vraag, want dat zijn allemaal mijn kinderen en daar kan je niet tussen kiezen. Door nu met Wanne en Kawtar te werken wilde ik een ander verhaal maken dan gewoon man en vrouw”, verduidelijkt hij aan Showbizz24.

“De langste waar ik mee gewerkt heb is Julie Van den Steen. Die heb ik ook het opvallendste zien evolueren. Maar ze waren allemaal anders.”

Wat ga je missen als je over vier maanden stopt? “De mensen, de topploeg waar ik jaren mee mogen werken heb. En de luisteraars, die ga ik het hardst missen. Die zijn zijn zo fijn, die zijn zo eerlijk, soms ook heel hard of op het gemene af maar meestal met respect. Vooral heel positief en enthousiast en leuk.”

“Wij staren ons met onze maatschappij soms dood op haatreacties op sociale media. Maar je zou ook eens moeten luisteren naar reacties van mensen die we aan de telefoon krijgen in het programma. Mensen die prettig opstaan en plezante dingen willen doen en niet verzuurd door het leven willen gaan. Die luisteraars ga ik enorm missen.”

Heb je al nieuwe plannen? “Ik kan en mag daar niets over zeggen, maar ik heb wel altijd een plan. Ik heb ooit een negatieve ervaring gehad, heel lang geleden toen ik nog maar pas voor vrt werkte.” 

“Toen werd er een programma afgeschaft en men zei me: ‘Peter het stopt hier’. En ik had geen plan en dat vond ik vreselijk. Vanaf toen heb ik me voorgenomen om altijd plannen te maken.”

Komt er misschien meer tv-werk op je af? “Het eerste wat ik deed was televisiemaken, dus in de mate van het mogelijke zal ik dat wel blijven doen. Maar ik denk dat ik nooit radio helemaal ga opgeven.”

Zou je de overstap naar een ander radiostation overwegen? “Ik stop bij MNM, dus als ik nog radio ga maken zal het dus bij een ander radiostation zijn. Ook daar zal het nog blijken wat en hoe, na de paasvakantie.”

Wil je alles weten over ‘De Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show’? Registreer je dan door te klikken op de Enorme Bol in de MNM-app of op www.Degrotepetervandeveiresportpaleisshow.be