Goedele Liekens vraagt onkosten aan bij de Kamer voor reis die ze nooit aangevraagd heeft: Ze is nu enorm geschrokken van het antwoord
PMN
Goedele Liekens vraagt onkosten aan bij de Kamer voor reis die ze nooit aangevraagd heeft: Ze is nu enorm geschrokken van het antwoord
Foto: GoPlay

Goedele Liekens vraagt onkosten aan bij de Kamer voor reizen die ze nooit aangevraagd heeft. Ze is nu enorm geschrokken door het antwoord van De Kamer.

De Kamer is niet te spreken over Goedele Liekens en haar collega Christian Leysen. Beiden maken ze deel uit van de Open VLD. Ze hebben een onkostenvergoeding ingediend voor reizen die ze op eigen houtje georganiseerd hebben. Nooit hebben ze een aanvraag ingediend. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Goedele Liekens wil een bedrag van 2.995,76 euro krijgen voor  vliegtuigtickets om de VN-commissie over de positie van de vrouw in New York bij te wonen. Goedele betaalde haar tickets zelf maar had de dienstreis niet voorgelegd aan de bevoegde diensten van de Kamer. Volgens de Kamer was er beslist om dit jaar geen lid naar de conferentie af te vaardigen.

Het Bestuurscomité van de Kamer gaat zich nu over kwestie buigen. De Kamer vindt het niet kunnen dat beiden zelf een reis organiseren zonder dit voor te leggen en dan om een onkostennota komen vragen. 

Goedele vindt op haar beurt dat ze niets verkeerd gedaan heeft. “De Kamer stuurt normaal gezien elk jaar iemand naar die commissie. Door een vergetelheid is dat dit jaar niet gebeurd. Ik was gewoon te laat om mijn vliegtuigtickets aan te vragen. Dit is een simpele menselijke fout."

De presentatrice was op uitnodiging van van de Belgische consul-generaal in New York naar de conferentie vertrokken. Ze heeft daar ook een speech moeten geven omdat de andere regeringsleden niet beschikbaar waren. "Het is dus niet onlogisch dat ik die kosten terugvraag", besluit ze.

Meer nieuws

Meer nieuws

.