Goedele Liekens vecht tegen kanker: “Dit zeggen de dokters"
PMN
Goedele Liekens vecht tegen kanker: “Dit zeggen de dokters"
Foto: Photonews

Goedele Liekens kreeg vorig jaar het vreselijke nieuws te horen dat ze huidkanker had. De presentatrice maakte het nieuws op 5 november bekend.

“Het is een zure appel waar je door moet bijten”, geeft Goedele Liekens bij radiozender Joe een update over hoe het momenteel met haar gaat. “Maar het is wat het is.”

“Ik heb zeer goede hoop. Samen met mij ook de medische wereld. Ik maakte het op 5 november bekend, maar ik wist het al veel eerder. Op een bepaald moment kon ik het niet meer verzwijgen.”

“Op zich ben ik wel blij dat het nu iedereen het weet. Om zoiets op je ééntje mee te sleuren is ook maar niets. De kanker zelf doet geen zeer. Het is de behandeling die bijwerkingen geeft.”

“Die bijwerkingen zijn niet levensbedreigend. Het meest vervelende is een gigantische vermoeidheid. Halverwege de trap moet ik stoppen.”

“Soms krijg je ook koortsopstoten en misselijkheid. Van alles een klein beetje, maar alles went.”

"Hartverwarmend hoe m'n dochters voor mij zorgen"

“Mijn twee dochters wonen gelukkig nog bij mij. Het heeft ons gezin wel erg hecht gemaakt. Ze zorgen voor mij en dat is wel hartverwarmend.”

“Huidkanker begint met een huidvlekje. Ik heb te lang gewacht en die was uitgezaaid. Voortdurend kijkt men of er geen nieuwe uitzaaiingen zijn. Het eerste halfjaar is cruciaal.”

“Huidkanker is de meest dodelijke die er is. Dat wist ik niet. Voor mij gaat het zover niet komen, van mij ben je nog niet af.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.