Goedele Liekens slachtoffer van brutale overval: "Ik ben serieus geschrokken"
COS
Goedele Liekens slachtoffer van brutale overval: "Ik ben serieus geschrokken"
Foto: GoPlay

Goedele Liekens zou de eindejaarsperiode doorbrengen in het Oostenrijkse skigebied Sölden. Nog voor ze op het vliegtuig kon stappen, overkwam haar iets wat niemand wil meemaken.

Goedele Liekens was onderweg van Dilbeek naar de luchthaven, maar moest nog even stoppen bij de winkel. Haar wagen was op slot en ze zou maar enkele minuten wegblijven. Toen ze uit de winkel kwam, zag ze hoe twee mannen bezig waren om haar auto leeg te halen.

"Toen heb ik iets gedaan waarvan ik altijd tegen mijn dochters zeg dat ze het nooit mogen doen: ik ben me beginnen te roepen en heb mij verweerd", zegt Goedele in Dag Allemaal. "Dat was niet zo verstandig, voor hetzelfde geld hadden die overvallers geweld gebruikt of een mes bovengehaald."

Het verzet leverde uiteindelijk weinig op. Een van de overvallers was er immers al vandoor met Goedeles koffer. Daarin zat alles wat Goedele op reis nodig had: haar iPad, kleren en zelfs haar kankermedicatie.

Goedele is alsnog op reis vertrokken, maar dan zonder bagage. Ze moest alles nieuw kopen. De medicatie was het lastigste, omdat ze eerst een voorschrift nodig had. "Eind goed al goed, maar dit wil ik toch niet meer meemaken. Ik ben serieus geschrokken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.