Goedele Liekens overweegt politiek rug toe te keren: "Het gevoel dat ik omringd word door mensen die me haten"
COS
Goedele Liekens overweegt politiek rug toe te keren: "Het gevoel dat ik omringd word door mensen die me haten"
Foto: GoPlay

Goedele Liekens geniet momenteel net als haar politieke collega's van vakantie. Die brengt Goedele door in Spanje, ver weg van de voortdurende schijnwerpers.

Goedele Liekens is van alle markten thuis. Na haar verkiezing als Miss België behaalde Goedele haar diploma in de klinische en volwassenenpsychologie. Ze werd ook seksuologe en presentatrice. Daarnaast is ze sinds 2019 actief in de politiek. Voor Open VLD zetelt Goedele in de Kamer van volksvertegenwoordigers.

Goedele is er nog niet uit of ze gelukkiger wordt van politiek. "Volgend jaar zijn het verkiezingen, en ik weet echt niet of ik nog eens op een lijst ga staan", bedenkt ze zich in Het Laatste Nieuws. "Binnenkort moet ik de knoop doorhakken, maar ik heb geen flauw idee of ik nog wil."

Goedele vindt de politiek "ongelofelijk boeiend". Ze ontmoet voortdurend interessante mensen, komt op plekken waar ze anders niet zou komen en leert veel bij. Maar de politiek heeft volgens Goedele ook een lelijke kant. "De bagger die je op sociale media over je heen krijgt, elke dag opnieuw, daar word ik echt niet beter van."

Soldaten van het trollenleger

Goedele weet maar al te goed dat ze de haatcommentaren niet aan haar hart moet laten komen. "En toch trek ik het mij aan. Niemand is daar volgens mij ongevoelig voor. Je scherm openen en een foto zien van een geweer dat in jouw richting afgevuurd wordt, dat doet iets met je."

"Je mag je er nog zo bewust van zijn dat dat domme mensen zijn die zoiets posten, of soldaten van het trollenleger van één bepaalde partij, toch vreet dat aan je. En dat is het vieze. Elke keer ik in Vlaanderen buitenkom, krijg ik het gevoel dat ik omringd word door mensen die me haten", aldus Goedele in Het Laatste Nieuws.

Meer nieuws

Meer nieuws

.