Goedele Liekens opgeschrikt door plots overlijden in de familie: "Vreselijk, gewoon"
COS
Goedele Liekens opgeschrikt door plots overlijden in de familie: "Vreselijk, gewoon"
Foto: Play4

Goedele Liekens geniet in Spanje van een deugddoende vakantie. De politica heeft er een turbulente tijd achter de rug.

Goedele Liekens stapte in maart 2019 in de politiek. Bij de federale verkiezingen raakte ze verkozen in de Kamer van volksvertegenwoordigers. De Open VLD-politica moest wel even een stap opzij nemen. Eind 2020 maakte Goedele namelijk bekend tegen kanker te vechten.

Er was huidkanker vastgesteld bij Goedele. Er waren ook uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Goedele moest verschillende chemobehandelingen en een operatie ondergaan. In juni 2021 keerde ze terug naar de politiek, nadat ze kankervrij werd verklaard. Al nuanceert ze dat wel.

"Ik ben nog altijd niet officieel genezen verklaard, maar ondertussen lijkt het wel helemaal de goeie kant op te gaan. Op dit moment ben ik gezond", zegt Goedele in Het Laatste Nieuws. "Maar het noodlot is een zwaluw", citeert Goedele Harry Mulisch in 'De bestorming van de hemel'.

"Je kan wel denken dat het noodlot de andere kant op vliegt, maar voor je het weet maakt het een scherpe bocht en schiet het naar je toe. De oudste dochter van mijn, ex-man de halfzus van mijn dochters, heeft haar man 's ochtends dood in bed gevonden", vertelt Goedele.

De dertiger werd het slachtoffer van een hartaderbreuk. "Vreselijk, gewoon. En daarom zeg ik voortdurend tegen mezelf: 'Morgen is vandaag, geniet nu.'", aldus Goedele Liekens, die nu een pak bewuster leeft en zich minder aantrekt van "onnozelheden".

Meer nieuws

Meer nieuws

.