Goedele Liekens lijkt eigen gezondheid weer in gevaar te brengen: “Gevaarlijk wat ze doet”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Goedele Liekens vecht tegen huidkanker. Ze heeft nu alle operaties achter de rug en lijkt de ziekte overwonnen te hebben.

Toch wil Goedele Liekens niets aan het toeval overlaten. Ze is naar Calahonda, in het uiterste zuiden van Spanje vertrokken, voor haar tweede etappe in een immuunbehandeling.

Het is een nieuwe therapie die volgt op reguliere kankerbehandeling. “Tegen hervallen, en vooral om sneller weer in vorm te geraken. Als je behandeling stopt, ben je lang nog niet gezond. Gezond zijn is heel wat anders dan niet ziek zijn”, wil ze er nog over kwijt.

Maar die behandeling blijkt niet zonder gevaar te zijn. Bart Neyns, diensthoofd medische oncologie in het UZ Brussel, denkt er het zijne van in Gazet van Antwerpen.

“Cellen verwijderen, behandelen in een labo en opnieuw inbrengen: daar kunnen allerlei dingen mee misgaan”, waarschuwt hij.

“Als de kwaliteit van die dendritische cellen onvoldoende is, kunnen ze het lichaam zelfs het signaal geven dat het de kankercellen niet moet afstoten, maar net aanvaarden.”

“Dan kunnen ze kanker net meer speelruimte geven. Dit zijn duistere praktijken die absoluut geen goedkeuring verdienen.”