Goedele Liekens heeft huidkanker: “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter”
COS
Goedele Liekens heeft huidkanker: “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter”
Foto: Photonews

Vanavond deelt Goedele Liekens erg slecht nieuws. Op sociale media laat ze weten dat ze aan huidkanker lijdt.

Sam Bettens was redelijk nerveus voor de operatie. “Het is nooit leuk als mensen in je lichaam gaan snijden”, klinkt het. “En ik was ook wel bezorgd dat het er niet mooi ging uitzien.” Wakker worden was geen fijne ervaring. “De verbanden zaten enorm strak, mijn tanden waren aan het klapperen en ik voelde me toch wat misselijk en duizelig. Maar ook enorm blij dat het achter de rug was.”

48 uur na de operatie mocht Sam voor het eerst de verbanden afnemen en het resultaat bekijken. “Ik dacht dat het een heel emotioneel moment zou zijn, maar eigenlijk voelde het gewoon normaal. Zelfs met de verse littekens en hechtingen zag het er best ok uit. Het voelt juist.”

Zonder T-shirt

Hij geneest aan een sneltempo. “Ik heb nauwelijks pijnstillers moeten nemen en voel me niet al té moe. Maar ondanks het feit dat er geen complicaties waren, kan ik ook niet zeggen dat het leuk is. Slapen is een enorme uitdaging: ik moet verplicht op mijn rug blijven liggen, en na een paar uur begint mijn rug pijn te doen. De eerste nachten heb ik vooral Netflix gekeken.”

Sam wil absoluut niet klagen. “Ik wil mensen die een eerlijk verslag willen niet doen geloven dat het een makkie is. Maar ik weet dat deze weken ook voorbijgaan, en dat ik er dan voor eeuwig zal uitzien zoals ik me voel. En dan kan ik door het park lopen zonder mijn T-shirt aan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.