Goedele Liekens heeft huidkanker

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Goedele Liekens heeft erg slecht nieuws te melden. Ze lijdt aan huidkanker. Dat maakte ze donderdagavond zelf bekend op Facebook.

"Het begon enkele maanden geleden met zo'n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden", legt Goedele uit.
 
"Helaas te laat: de kankercellen hadden zich een weg ìn mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. 'Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen', zei de oncoloog."

"Sic, slik, een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat - dankzij onze goede gezondheidszorg- geen doodsvonnis te zijn. Het is behandelbaar, dat geluk heb ik."

"Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter"

"Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Halverwege de trap moeten stoppen eer je boven in je bed gekropen raakt, slap en koortsig in de zetel’ verward... lotgenoten kennen het."

"Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media. Ik heb mijn energie nu even voor iets anders nodig (dus ook geen interviews aub)

"Om er daarna professioneel weer terug voor te gaan! Je bent nog niet van mij verlost hoor. ‘Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je.  Dus hé cancer, you picked the wrong bitch! Zorg ondertussen goed voor jezelf, ik ga dat ook doen. En euh...huidvlekjes laten testen, asap!"