Goedele Liekens haalt gedegouteerd uit: "Minimaal respect voor je medemens!"
COS
Goedele Liekens haalt gedegouteerd uit: "Minimaal respect voor je medemens!"
Foto: VRT NWS

Nederlands tv-gezicht Johan Derksen bekende woensdag op nationale televisie dat hij als twintiger een bewusteloze vrouw verkracht heeft met een kaars. De shockerende bekentenis doet veel stof opwaaien.

Ook Goedele Liekens reageert op haar website op de uitspraak van Johan Derksen. Eerst denkt ze aan een sociaal experiment, aan fake news, maar al snel sijpelt het door: "deze oude grijze man op televisie bekent dat hij een vrouw verkrachtte. Zonder blikken of blozen."

Het ergst van al vindt Goedele dat zijn tafelgenoten lachen om de 'jeugdzonde'. "Echt of fake, eigenlijk ben ik hier wel blij om. Durft iemand nù nog te beweren dat geweld tegen vrouwen voldoende serieus wordt genomen? Dat de slinger is doorgeslagen."

"Het is goed dat de tijden veranderen. Maar, dit was en is nooit toelaatbaar. Ook niet in de jaren ‘60 of ‘70. Ook toen was dit geen grap maar verkrachting. Dit heeft te maken met een minimaal respect voor je medemens. Nooit valt het goed te praten dat je een vrouw of man, die bewusteloos op bed ligt, verkracht. Met whatever. Het zal je kind maar wezen."

Goedele kan nog meedelen dat er in België een nieuwe seksuele strafwet komt. Minister Van Quickenborne zal de maximumstraf voor verkrachting verdubbelen. "De wetten zijn er, nu de maatschappelijke opvoeding nog!", aldus Goedele Liekens.

Meer nieuws

Meer nieuws

.