Goedele Liekens grijpt drastisch in nadat ze kanker overwon: "Doe ik niet meer, maar ik ben niet bang"
COS
Goedele Liekens grijpt drastisch in nadat ze kanker overwon: "Doe ik niet meer, maar ik ben niet bang"
Foto: GoPlay

Goedele Liekens kreeg in 2020 erg slecht nieuws. Er werd huidkanker vastgesteld bij de politica, psychologe en presentatrice.

Goedele Liekens kreeg in 2020 de diagnose huidkanker. Er waren ook uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Aan het einde van dat jaar maakte ze het nieuws zelf bekend via sociale media. Goedele onderging verschillende behandelingen en werd in juni van 2021 kankervrij verklaard.

Goedele kan opnieuw met volle teugen van het leven genieten. Dat doet ze deze zomer onder meer in het vakantiehuis van haar familie in Sitio de Calahonda in Spanje. Ze schuwt de zon niet. "Het is van de zon dat ik ziek ben geworden, maar dat heb ik de zon nooit verweten, alleen mezelf", zegt Goedele in Het Laatste Nieuws.

"Ik ben wel voorzichtig geworden", benadrukt de politica. Zo smeert ze zich in met factor 130 en gaat ze nooit meer op het heetst van de dag wandelen. "Liggen bruinen doen ik al helemaal niet meer, maar ik ben niet bang van de zon", verduidelijkt Goedele. "Ik geniet ervan, elke dag opnieuw."

Goedele Liekens werd tijdens haar strijd tegen kanker enorm gesteund door haar dochters Merel en Celeste. Aan het begin van de strijd had Goedele een relatie, maar die zag ze op de klippen lopen. "Je bent geen leuke partner als je kanker hebt", vertelde ze aan Gazet van Antwerpen. Intussen zou Goedele samen zijn met Edwin, een Nederlandse advocaat.

Meer nieuws

Meer nieuws

.