Gert Verhulst voelt zich er ongemakkelijk bij: “Zoiets wil je natuurlijk niet”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Gert Verhulst en Hans Bourlon verkochten in februari een kwart van de aandelen van Studio 100. Net voor de coronacrisis uitbrak.

“Dat was voor Hans en ik een beetje een niet zo leuke situatie”, geeft Gert toe in ‘Over 5 jaar’. “Je verkoopt iets aan mensen die enorm veel vertrouwen hebben in de zaken waarmee je bezig bent en twee dagen nadat de koop rond was, gingen we in lockdown. En gingen de theaters dicht, de parken dicht …”

De verkoop had bijna een jaar in beslag genomen, dus op het moment van de eerste gesprekken was er van corona nog geen sprake. “Heel grof gesteld kan je zeggen dat we die mensen een kat in een zak verkocht hebben. Maar je wilt dat natuurlijk absoluut niet.”

Niet de eerste de beste

Gert en Hans hebben er eigenlijk meer opbrengst kunnen uithalen dan dat ze er nu zouden uithalen. “Dat is dan ’s een gelukje in het leven”, geeft hij met enige schroom toe.

“We hebben dat uitgebreid besproken met de nieuwe aandeelhouders en dat zijn ook niet de eerste de beste, die mensen. Ik ben heel blij dat die dat op een goede manier opnemen en het vooral op de lange termijn bekijken.”