Gert Verhulst pleit voor totale lockdown: "Binnen de twee weken is het dan voorbij"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Morgen is er opnieuw een overlegcomité. Als het van Gert Verhulst afhangt, kunnen we best naar een totale lockdown gaan.

“Er zijn nu al meer ziekenhuisopnames dan in de piek van de eerste golf. Het ziet er niet goed uit. We moeten proberen om hier zo snel mogelijk van af te geraken”, bedenkt Gert zich in ‘Vandaag’.

“We hebben een ongelofelijke batterij aan experten die de politiek adviseren. Het zijn allemaal slimme mensen. Je kunt er van uitgaan dat de maatregelen die zij adviseren en genomen worden voldoende zijn.”

“Ik denk dat bij een groot deel van de bevolking de vraag rijst of we nog niet moeten verstrengen? Ik ben geen expert. Ik vind het ook al een probleem dat veel te veel mensen die er geen verstand van hebben hun mening geven, maar ik ga het toch ook doen.”

Totale lockdown

“Als we een totale lockdown zouden doen, dat niemand nog zijn huis uitkomt, dan zijn er we met de inbucatietijd erbij, binnen de twee weken vanaf. De hele korte pijn.”

“Dat gaat op termijn minder schade aanrichten. Er moet ook een perspectief zijn. Als mensen weten hoelang ze nog moeten thuiszitten, kunnen ze hun daar leven daar naar organiseren.”