Gert Verhulst pleit voor totale lockdown: "Binnen de twee weken is het dan voorbij"
PMN
Gert Verhulst pleit voor totale lockdown: "Binnen de twee weken is het dan voorbij"
Foto: Photonews

Morgen is er opnieuw een overlegcomité. Als het van Gert Verhulst afhangt, kunnen we best naar een totale lockdown gaan.

Komende vrijdag zullen er weer tienduizenden betogers op straat komen om te betogen voor een beter klimaatbeleid in Brussel. Voor Anuna De Wever het startschot voor een actieweek in teken van de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Maar naast het vreedzame Youth For Climate, duiken er nu ook meer radicale klimaatbetogers op. Ze zijn boos op Anuna De Wever. Volgens hen is Anuna hen liever kwijt dan rijk, staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

"Mars van de laatste kans"
Bij het incident aan het Europees Parlement zouden heel wat gele hesjes en in zwart geklede betogers door de andere demonstranten zijn geïsoleerd, zodat de politie hen makkelijker kon oppakken. In mei zouden radicale betogers door de gematigde betogers verhinderd zijn om met hun spandoek vooraan te lopen.

Voor de radicale betogers is de maat meer dan vol. “We beschouwen dit als de 'mars van de laatste kans'", vertrouwt één van de radicale betogers Het Laatste Nieuws toe. "Als Anuna en haar gevolg ons deze keer weer isoleren en op ons neerkijken, dan zal dat gevolgen hebben."

Meer nieuws

Meer nieuws

.