Frank Vandenbroucke heeft pijnlijke boodschap voor zijn vrouw
LHX
Frank Vandenbroucke heeft pijnlijke boodschap voor zijn vrouw
Foto: Photo News

De voorbije jaren zijn voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bijzonder woelig geweest. Toch gunt hij zichzelf nog geen rust: bij de verkiezingen van 2024 komt hij opnieuw op.

Conner Rousseau heeft Frank Vandenbroucke kunnen overtuigen om zich volgend jaar weer kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Onlangs zei Vandenbroucke in 'Villa Politica' bovendien dat hij het wel ziet zitten om nog eens minister van Volksgezondheid te zijn.

Op dit moment is hij 67 jaar. Als hij opnieuw verkozen wordt, is hij op het einde van zijn tweede mandaat 72. Daar heeft hij echter geen probleem mee. "Als mijn gezondheid het toelaat en het wordt mij gevraagd, dan zeg ik ja", zegt hij resoluut in Het Laatste Nieuws.

Voor zijn vrouw is het echter moeilijker. Zij is al met pensioen, en Frank moet toegeven dat ze niet bepaald blij is met het vooruitzicht dat hij er mogelijk nog eens vijf jaar bij doet.

"Partner zijn van een politicus is niet makkelijk" weet hij. Niet alleen omdat een politicus weinig thuis is, maar ook omdat hij, eenmaal thuis, weinig kan lossen over zijn werk. Toch steunt ze hem volop. "Ik ben haar daar héél dankbaar voor. Maar het vraagt wel wat en dat besef ik."

Meer nieuws

Meer nieuws

.