Fonkelnieuw seizoen van Noors mysterieserie op Netflix zet hoge verwachtingen: Kijkers reageren extreem op finaal einde
WVDS
Fonkelnieuw seizoen van Noors mysterieserie op Netflix zet hoge verwachtingen: Kijkers reageren extreem op finaal einde
Foto: Netflix

Het laatste en finale seizoen van een fantasie-dramaserie is ongeveer een week geleden op Netlfix gekomen.

Seizoen 3 van Ragnarok is begonnen. Sinds 24 augustus zijn de laatste zes afleveringen van de Noorse fantasiethriller op Netflix te bekijken;

Het toneel is klaar voor een epische eindtijdbotsing tussen Noorse goden en reuzen, en een superheldhaftige, hamerwerpende tiener. 

Sinds de première in 2020 is Ragnarok een wereldwijde doorbraakhit vanwege de donkere humor en een gotisch plot dat de oude Noordse mythe verdraait tot een 21e-eeuws coming-of-age drama rond halfbroers Magne (David Stakston) en Laurits (Jonas Strand Gravli).

Die toevallig ook de incarnatie zijn van Thor, de god van de donder, en Loki, de god van het onheil. Klimaatcrisis, corruptie en duistere geheimen verstrikken hun schilderachtige, maar sinistere Scandinavische stadje en nu staan er levens op het spel. 

In het laatste hoofdstuk van Ragnarok, van regisseur Mogens Hagedorn (Rita) en Borgen-makers Adam Price en Emilie Lebech Kaae, is het goden tegenover reuzen en broer versus broer. 

Magne en Laurits bereiden zich voor op een krachtmeting die het lot van de wereld kan bepalen. Magne heeft zijn machtigste wapen tot nu toe gesmeed, een hamer die hij vernoemd heeft naar de hamer die Thor gebruikte (Mjölnir). 

Hij gebruikt ook moderne middelen om de Jutuls te bestrijden. Hij is vastbesloten om hun rol in een reeks sterfgevallen en levensbedreigende ziekten bloot te leggen. 

Ondertussen wordt Laurits' trouw verscheurd tussen de tegengestelde uiteinden van zijn familie stamboom. Hij roept de hulp in van een ander bovennatuurlijk wezen om hem te helpen, een almachtige zeeslang.

De eerste reacties beginnen binnen te lopen: “De moeite om te kijken vind ik zelf”, “Ik ben eerst het tweede seizoen nog eens aan het bekijken... Wist de helft niet meer”, "Ik heb genoten van deze serie en ik hield van het psychologische perspectief. Dat einde was diep...prachtig" of "Ik hou van deze serie! Ik wou dat het niet het einde was! Ik ben net klaar met seizoen 3 en het was langzamer dan ik had gewild. Maar de laatste aflevering was episch en geweldig! En we kregen eindelijk het gevecht te zien!".

Maar er klinkt meer negatieve commentaar online: “Zeer teleurstellende einde. Anticlimax. Hoe mooi de seizoenen ook waren de laatste aflevering heeft alles kapotgemaakt”, "Ik weet niet of 'gehaat' sterk genoeg is voor mijn reactie op deze finale. Ik was zo boos...ik heb zo lang op dit seizoen gewacht", "Wat een teleurstelling is seizoen 3! Wauw dat zag ik niet aankomen. Seizoen 1 en 2 zijn zo goed." of "Vreselijk einde. Wat een flater".

Meer nieuws

Meer nieuws

.