Ex-Miss België Joke van de Velde gooit het roer volledig om na grote tegenslag
COS
Ex-Miss België Joke van de Velde gooit het roer volledig om na grote tegenslag
Foto: Photonews

Joke van de Velde werd in 2000 Miss België. Momenteel is ze onder meer presentatrice bij MENT TV. Ze heeft een zoontje van 2,5, Luca.

Joke van de Velde besloot onlangs het roer volledig om te gooien. Sinds kort studeert ze weer. Aan de Arteveldeshogeschool in Gent volgt ze de opleiding tot kleuterleidster. Dat studeerde ze meer dan twintig jaar geleden ook al, maar ze maakte die studies nooit af.

"Ik heb afgehaakt voor mijn eerste examens, toen ik Miss België werd", legt Joke uit in Story. "Maar tijdens de coronaperiode heb ik beseft hoe belangrijk een diploma is. Ik was zwanger van Luca en voelde me plots heel verantwoordelijk."

"Mijn presentatie-opdrachten vielen van de ene op de andere dag weg. Ik kies nu voor meer zekerheid. Met dat diploma heb ik iets achter de hand voor als ik ooit een job naast de media wil", zegt Joke. Ze laat haar zoontje ook zien dat een diploma noodzakelijk is en goed is voor je eigenwaarde.

Joke geeft wel toe dat het niet makkelijk is om te studeren als alleenstaande mama van een peuter. Op elk vrij moment zit ze met de neus in de boeken. "Maar het geeft me veel voldoending", zegt ze. Over twee jaar heeft ze haar diploma op zak en wordt ze misschien wel juf Joke.

Meer nieuws

Meer nieuws

.