Ex-Familie-acteur Guillaume Devos slachtoffer van laffe oplichter
PMN
Ex-Familie-acteur Guillaume Devos slachtoffer van laffe oplichter
Foto: Photonews

Guillaume Devos kennen we nog van ‘Familie’. Hij speelde er de rol van Pierrot.

Guillaume Devos is het slachtoffer geworden van oplichting. “Ik begrijp nog altijd steeds niet goed wat er gebeurd is”, legt hij uit in ‘Primo’.

“Ik kreeg een bericht van een collega dat er een nieuwe lokale organisatie opgericht werd om kansarme kinderen een betere toekomst te geven. Dat was op hetzelfde moment als dat ook onze gemeente zijn hart toonde voor onze kinderen in Ronse tijdens het paasverlof.”

Guillaume had geen flauw vermoeden dat er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn. Het ging immers om een collega die hij goed kent.

“Hij vroeg geen geld, maar om iTunes-kaarten aan te kopen. Met zo’n giftcard kan de gebruiker dan zelf kiezen om onder meer software, spelletjes, muziek en films te downloaden.”

“Mijn collega, die iets ouder is, vroeg om ook in zijn plaats digitale cadeaubonnen te kopen. Hij is geen techneut, dus eigenlijk kwam die vraag niet vreemd over.”

Toen Guillaume vroeg om het deel terug te betalen, ontdekte hij dat de afzender van de mail niet de persoon te zijn voor wie hij zich uitgaf. En dat goede doel bestaat zelfs niet.

“Ik heb die oplichter een scheldmail gestuurd met een daarin een niet mis te verstane boodschap: ‘je ouders zijn vast fier op jou dat jij op kap van kansarme kinderen mensen geld probeert af te troggelen’”.

“Echt waar, dit staat voor mij gelijk aan het misbruiken van kinderen. Moest ik de crimineel op straat tegenkomen die dit gedaan heeft, ik zou los op zijn muil slaan!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.