Evi Hanssen met verstomming geslagen door moeder Arlette: "We gaan begrafenis volgende week regelen"
COS
Evi Hanssen met verstomming geslagen door moeder Arlette: "We gaan begrafenis volgende week regelen"
Foto: GoPlay

Evi Hanssen werd tien jaar geleden opgeschrikt door de kankerdiagnose van haar moeder Arlette Jacobs. In mei 2021 kwam de kanker jammer genoeg terug.

Arlette Jacobs, de 75-jarige moeder van Evi Hanssen, weet dat ze niet meer kan genezen. Haar borstkanker is uitgezaaid naar botten en lever. Met haar chemopillen besloot ze recent te stoppen. Evi en Arlette weten dat het einde in zicht is en maken dan ook werk van de praktische kant.

"Alles is beslist", zegt Arlette in 'De Tafel van Vier' op Play4. Volgens Evi houdt haar moeder graag de controle. "Dus ook of ze begraven of gecremeerd wordt, wat ze zal aandoen, maar ook de enveloppen - nog net niet de postzegels, dat zullen wij moeten doen."

"Mijn doodsbrieven zijn allemaal geschreven. Ik heb een wilsbeschikking. Euthanasie is in orde. De begrafenis gaan we volgende week regelen, dan gaan we naar de begrafenisondernemer", vertelt Arlette. Ze vindt het "zalig" dat ze alles zelf kan regelen. 

"Ik hoop dat het een feest zal zijn. Ik hoop dat het sterven elegant zal zijn", zegt ze. Hoe het zal zijn na de dood, weet niemand. Arlette heeft wel al een teken afgesproken met haar dochter. "Ik heb gezegd dat ik haar schoonste kader van de muur ga laten vallen", besluit ze lachend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.